Menu

Twitter feed Reindonk

Henk Classens presenteert boek

14 december 2015

Op zondag 13 december werd in het gemeenschapshuis in Castenray een bijzonder boek gepresenteerd, geschreven door een bijzondere man. De 40-jarige Henk Classens uit Castenray is gekluisterd aan een rolstoel, hij kan niet lopen en praten. En toch kan hij heel goed communiceren. Op 27-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van zijn boek, en nu, dertien jaar later is het boek ‘Een kijkje in mijn leven’ klaar.

Zijn drive: Ik wil dat mensen leren mij te begrijpen. Onder zeer grote belangstelling overhandigde Henk het eerste boek aan zijn opa. In dit boek beschrijft Henk hoe hij en zijn familie omgaan met zijn handicap. En dat is heel bijzonder en indrukwekkend. Hij beschrijft zijn grote passie het rolstoeldansen samen met zus Jolanda en het schilderen. Maar ook over de vele operaties en tegenslagen. Maar de positief ingestelde Henk Classens overwint de tegenslagen dankzij zijn positieve instelling.
“Mijn familie slaagt erin om mij een mooi leven te geven. Ondanks alles sta ik toch positief in het leven, ook al heb ik wel eens verdriet. Want met mijn verstand is toch niets mis…!” schrijft de Castenrayse auteur. Over het waarom hij zijn levensverhaal heeft opgetekend in een boek is Henk helder: “Ik wil de mensen leren om mij te begrijpen”. De ervaring van Henk is dat veel mensen moeite hebben om in contact te treden met een gehandicapte. Ze spreken eerder de rolstoel begeleider aan dan de man of vrouw in de rolstoel, heeft Henk ervaren.

Foto's: Gemmy Winnen


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)