Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Herbenoeming burgemeester Kees van Rooij

Kees van Rooij is herbenoemd voor een nieuwe termijn van 6 jaar als burgemeester van Horst aan de Maas. Vandaag is hij beëdigd door de Gouverneur, de heer Bovens.

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Horst aan de Maas unaniem om Kees van Rooij voor te dragen voor herbenoeming. De aanbeveling is overgenomen door de Gouverneur en uiteindelijk bekrachtigd met een besluit van de Koning. Met de beëdiging is de herbenoeming voor een periode van zes jaar een feit.
 
De benoemingstermijn voor een burgemeester is 6 jaar. Een burgemeester kan één of meer keer worden herbenoemd. Kees van Rooij is sinds 2005 burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas.
 
De vorige benoemingsperiode van burgemeester Van Rooij zou op 3 mei 2016 aflopen. Een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft daarover gesproken met de Gouverneur, de wethouders en de gemeentesecretaris van Horst aan de Maas en met burgemeester Kees van Rooij zelf. Op basis hiervan heeft de gemeenteraad eind vorig jaar hem voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester van Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)