Menu

Twitter feed Reindonk

  • Johan-Sebastian snelste tijdens Winter Tour CSI de Peelbergen bit.ly/2hKV5G4

Historie van Het Jammerdal

2 november 2017

Het evenement vindt plaats op 15 november 2017

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 15 november een excursie plaats in het natuurgebied ‘t Jammerdal in Venlo. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.

Natuur en historie gaan vaak hand in hand samen. Zo kent het Jammerdal een rijke historische geschiedenis. De naam alleen al zou afkomstig zijn uit de Romeinse tijd toen er een bloedige veldslag heeft plaatsgevonden. De Romeinen, de Kelten en later monniken hebben in het gebied gewoond en hun sporen achter gelaten. Niet alleen historische mensensporen zijn terug te vinden in het Jammerdal.
De Limburgse wetenschapper Eugène Dubois heeft in Tegelen diverse fossiele zoogdieren gevonden waaronder het grote hert van Tegelen. Tijdens deze excursie zullen gidsen van Het Limburgs Landschap de wandelaars meenemen op reis door de geschiedenis van het Jammerdal.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)