Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Hoe wordt 'Focus' gemaakt?

Elke dag zendt Streekomroep Reindonk het tv-journaal Focus uit, met daarin aandacht voor wat er zich zo allemaal afspeelt in de gemeente Horst en de Maas. Regelmatig is er ook aandacht voor nieuws buiten de gemeentegrens, maar dan is er wel een directe relatie met onze gemeente.

Achter de schermen zijn adjunct-hoofdredacteur Helian van Lier en bureauredacteur Mireille van Mierlo dagelijks in touw om het journaal te realiseren. Daarbij maken ze dankbaar gebruik van de binnengekomen tips, maar ze zoeken zelf natuurlijk ook actief naar nieuws. Vervolgens gaan zij onder de enthousiaste medewerkers (voornamelijk vrijwilligers) van het tv-team op zoek naar een beschikbare verslaggever en cameraman.
Veel Horstenaren zullen wel eens contact hebben gehad met (een van) beide dames om een interview te regelen en als het aan hen ligt worden dat er steeds meer, want ze zijn altijd erg blij met tips uit de regio. 

‘Dus als je interessant nieuws hebt, laat het ons dan vooral weten’, aldus Mireille, ‘dat kan van alles zijn’. Helian vult aan: ‘We kunnen niet beloven dat we van elke tip een journaalitem kunnen maken, maar we hebben nog andere nieuwskanalen tot onze beschikking zoals onze radio, website, beeldkrant en social media’.   

Nieuwstip ? Graag mailen naar redactie@reindonk.nl.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)