Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Honden aan de lijn!

Het broedseizoen is voor vele vogels al gestart en dit betekent dat vooral de jonge dieren nu kwetsbaar zijn voor verstoring. Dit geldt ook voor de jonge reeën die nu geboren worden. Zeker als ze worden opgejaagd is de kans groot dat ze hierdoor in de problemen komen. Dit vraagt om extra aandacht van wandelaars die hun trouwe viervoeter willen meenemen.

Houd u zich dus aan de regels die gelden voor de diverse natuurgebieden die we rijk zijn hier in de omgeving. De boetes voor overtredingen zijn niet mis en worden ook echt uitgedeeld.

Extra aandacht geldt voor gebieden die als beschermd natuurmonument worden aangegeven door middel van een bordje met daarop een artikelnummer. Gaat men dan toch in zo'n gebied wandelen met de hond, kan men op basis van dit wetsartikel bekeurd worden met een boete van maximaal € 370,00. De kosten van de boete worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

Natuurlijk zijn er ook nog veel stukjes natuur waar mensen met hun trouwe viervoeter wel mogen wandelen. Kijk dit van te voren goed na, voorkomen is beter dan genezen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)