Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Hoogste punt nieuwe achtbaan Toverland

18 april 2018

Attractiepark Toverland opent binnenkort het nieuwe themagebied Avalon. De bouw van deze enorme uitbreiding is op dit moment in volle gang. Woensdag werd het hoogste punt van de gloednieuwe wing coaster Fēnix bereikt. Op de top van maar liefst 40 meter hoog werd een vlag uitgehangen om deze mijlpaal te vieren.

De vlag werd gehesen door Jean Gelissen van de bouwdirectie uitbreiding Toverland, onder toeziend oog van ruim 200 bouwmedewerkers. “Iedereen die aan deze uitbreiding meewerkt is mede verantwoordelijk voor de toekomst van Toverland. We leveren een megaprestatie”, vertelt een trotse Gelissen. “Het bereiken van het hoogste punt van Fēnix is een geweldige kers op de taart.”

Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)