Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Horst a/d Maas houdt meer over dan verwacht

15 mei 2017

De gemeente Horst aan de Maas heeft 2016 afgesloten met een negatief resultaat van 63.000 euro. Dat is 12.000 euro minder dan waar wethouder Ger van Rensch van financiën eerder op rekende.

“Dit resultaat laat zien dat we de financiële huishouding steeds beter op orde krijgen. De geplande uitname uit de algemene reserve van 1,6 miljoen euro om de jaarrekening sluitend te krijgen, is hierdoor niet nodig”, zegt de wethouder. De gemeente tekent hierbij wel aan dat één miljoen euro naar 2017 is overgeheveld omdat een aantal uitgaven die gepland waren voor 2016 zijn uitgesteld naar dit jaar.

De gemeente laat in de jaarrekening zien dat gemeente en inwoners in 2016 veel samen aan de slag zijn geweest. “Inwoners hebben daarbij vaak zelf de kar getrokken. Zo hebben inwoners van de verschillende kernen in Horst aan de Maas elkaar gevonden in gesprekken over de toekomst van hun eigen dorp en wat die betekent voor de accommodaties in hun omgeving.”

De gemeente ondersteunde verschillende bewonersinitiatieven zoals de ontwikkeling van het centrumplan Hegelsom, sportzone Afslag 10 en de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Op 4 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de jaarstukken 2016.

De ‘Jaarrekening in één oogopslag’ is te vinden op horstaandemaas.nl.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)