Menu

Twitter feed Reindonk

Horst aan de Maas rijdt nauwelijks elektrisch

Minder dan 5 procent van de inwoners van gemeente Horst aan de Maas heeft een elektrische auto. Van de groep die wel de stap naar elektrisch rijden heeft gemaakt is 58 procent tevreden over het aantal oplaadpunten in de gemeente.

Dat komt naar voren uit de resultaten van een raadpleging van het inwonerpanel van Horst aan de Maas over een aantal gemeentelijke onderwerpen, waaronder elektrisch autorijden.

Van de inwoners die nog geen elektrische auto hebben verwacht 67 procent niet binnen 5 jaar een elektrische auto aan te schaffen. Zij geven aan dat de huidige auto nog voldoet of vinden een elektrische auto nog te duur.

De gemeente concludeert verder op basis van de feedback van het inwonerpanel dat het aantal elektrische laadpalen niet van invloed is op de aanschaf van elektrische auto’s. Deze en andere conclusies neemt ze mee in het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid.

In totaal is de vragenlijst ingevuld door 1044 van de 1603 panelleden. Andere onderwerpen waren bekendheid van gebiedsteams voor mantelzorgers en gemeentelijke dienstverlening. De resultaten zijn te lezen op de website van gemeente Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)