Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Horst aan de Maas voorbeeld met afvalscheiding

Horst aan de Maas is koploper op het gebied van afvalscheiding. In deze gemeente gooien inwoners gemiddeld 30 kilo restafval weg, veel minder dan in andere gemeenten. Het getal ligt ver onder de doelstelling voor 2020, het jaartal wanneer de burgers in ons land al het afval gescheiden in dienen te leveren zodat er jaarlijks minder dan 100 kilo restafval per inwoner over blijft.

De manier waarop burgers en gemeenten omgaan met huishoudelijk afval ondergaat de komende jaren een grote verandering. Alle gemeenten investeren nu fors in afval- en recycle-systemen om dat doel te halen. Overal in Nederland komen gescheiden-afvalbakken om zoveel mogelijk stromen apart te gaan inzamelen. Afval bestaat straks bijna niet meer; het wordt grondstof.


De gemeente Horst aan de Maas investeerde fors in het gescheiden ophalen van groente- en fruitafval, papier, plastic en tuinafval. De belangrijkst truc was de introductie van een speciale restafvalzak waar burgers voor moeten betalen. GFT, plastic en papier worden gratis aan huis opgehaald.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)