Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Horst ad Maas houdt aantal uitkeringen gelijk

Het is Horst aan de Maas in 2016 gelukt om het aantal bijstandsuitkeringen gelijk te houden. Landelijk gezien is het aantal bijstandsuitkeringen gestegen, mede door de toename van het aantal vluchtelingen. De samenwerking met bedrijven in de regio is nog steeds een succes.

Ook het project Start met Participeren, waarbij vluchtelingen met een verblijfsstatus een stoomcursus Nederlands en workshops over de Nederlandse normen en waarden krijgen, leverde een positieve bijdrage. Van de vijfenveertig deelnemers zijn er zes statushouders aan de slag als vrijwilliger, vijf via een werkervaringsplek en een persoon heeft zelfs tijdens de cursus al betaald werk gevonden.

Wethouder Op de Laak: 'We gaan met iedereen die bij ons aanklopt voor een uitkering in gesprek over hun mogelijkheden. En ze gaan aan de slag bij projecten waarin ze arbeidsritme opdoen, ‘arbeidsfit’ blijven en competenties ontwikkelen. De ervaring die ze er opdoen vergroot de kans op een betaalde baan.'


Een voorbeeld is de Leertuin in Kasteelpark Ter Horst, opgezet met de Bosgroep Zuid Nederland, uitzendbureau Adecco en Citaverde bedrijfsopleidingen. Deelnemers verrichten onder begeleiding werkzaamheden in Kasteelpark Ter Horst. RKSV Wittenhorst zet sport in om jongeren aan het werk te helpen. Er zijn ook opleidingsplaatsen in de bouw gecreëerd.

2015 was eveneens een succesvol jaar, toen daalde het aantal uitkeringen. 14,5% van de werkzoekenden met een bijstandsuitkering vond een baan. Horst aan de Maas stond hiermee op de vierde plek van de gemeenten met meer dan 40.000 inwoners.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)