Menu

Twitter feed Reindonk

Horst in de race voor Green Leaf Award

25 april 2018

Horst aan de Maas is kanshebber voor de European Green Leaf Award 2019. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan steden of gemeenten voor hun inzet en prestaties op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling.

Meer dan tweederde van alle Europeanen leeft in stedelijk of dichtbevolkt gebied en dat wordt naar verwachting alleen maar meer. Voor veel gemeenten en steden is het daardoor een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat de leefbaarheid en woonkwaliteit, ondanks die verstedelijking, goed blijft. De European Green Leaf Award wordt uitgereikt aan steden en gemeenten die inspanningen verrichten samen met én door inwoners voor deze ontwikkeling, bewustwording bij inwoners creëren en een voorbeeldrol vervullen voor andere, vergelijkbare steden en gemeenten. Na een eerste beoordelingsronde is Horst aan de Maas één van de vijf kandidaten die kans maken op de titel.

Horst aan de Maas is onder andere genomineerd vanwege de vele burgerinitiatieven op het gebied van duurzaamheid binnen de gemeente, de ambitie om in 2025 de Gezondste Regio te worden en het feit dat Horst aan de Maas drie jaar achter elkaar de Recycle Award heeft gewonnen. Wethouder Birgit op de Laak is blij met de waardering: 'Wij vinden het van waarde dat inwoners in onze gemeente de ruimte krijgen en nemen om samen te werken aan de groenste en gezondste dorpen!'

De 5 finalisten bereiden zich de komende weken voor op de presentatie voor een internationale jury. Daarin moeten ze laten zien op welke manier ze zich bezig houden met duurzame stedelijke ontwikkeling, hoe ze zich inzetten als voorbeeld voor andere steden en hoe ze inwoners betrekken bij deze projecten.
Op 21 juni wordt bekend wie de winnaar is.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)