Menu

Twitter feed Reindonk

Horst


Filteren op datum:
        

Open huis Gasthoes

Gepubliceerd op: 20-01-2019 10:00

De sloopwerkzaamheden in c.c. 't Gasthoês in Horst zijn grotendeels afgerond. We gaan binnenkort naar de bouwfase. Een mooi moment om iedereen de mogelijkheid te geven om ter plaatse te kijken wat er de afgelopen tijd gebeurd is. Op zaterdag 26 januari is er een open huis.

In het gestripte Gasthoês is die dag een route uitgestippeld waardoor de contouren van het nieuwe Gasthoês zichtbaar worden. De route door het Gasthoês is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn. Houd er rekening mee dat er geen verwarming in het gebouw is. kledingtip: stevige schoenen en een warme jas.


Lees verder

Richelle Coppelmans finaliste

Gepubliceerd op: 18-01-2019 15:42

Richelle Coppelmans door naar Skillsfinale Ondernemen/retail!
Namens het CITAVERDE College heeft Richelle Coppelmans (43VG) deelgenomen aan de Skills wedstrijd Ondernemen/retail en zichzelf gekwalificeerd voor de finale.
Ze werd tweede bij de kwalificatiewedstrijd.

Lees verder

Herinrichting speeltuin

Gepubliceerd op: 17-01-2019 16:00

Het SGN Fonds uit Horst heeft besloten zichzelf op te heffen en gaat een deel van de gelden investeren in het herinrichten van de speeltuin bij De leste Geulde, beter bekend als Klein Oostenrijk. De werkzaamheden voor de herinrichting zijn inmiddels begonnen.

Het SGN Fonds ontstond na de verkoop van wijkgebouw ’t Östenriekske. Het fonds was er om de gelden van de wijk te beheren en had als doel om de leefbaarheid van de Norbertuswijk, en ook de rest van Horst, zo hoog mogelijk te houden en het sociaal-culturele aspect in de wijk te ondersteunen. De jeu-de-boules club is financieel ondersteund en verschillende boeken over de geschiedenis van Horst zijn gefinancierd. Ook is er jaren een bijdrage geleverd aan de ijsbaan.

Nu het SGN Fonds stopt, is besloten om de restgelden nog te investeren in een aantal projecten. Onder andere de herinrichting van de Kabroeksebeek en het Huis van de Wijk kregen al een deel van het geld en een ander deel wordt dus geïnvesteerd in de herinrichting van Klein Oostenrijk.
Bron en foto: Hallo Horst aan de Maas
Lees verder

Verbouwing Gasthoês ligt stil

Gepubliceerd op: 16-01-2019 14:00

De verbouwing van het Gasthoês in Horst ligt al weken stil. De oplevering van het complex is met enkele maanden vertraagd. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas.
Eigenlijk had de verbouwing van cultureel centrum het Gasthoês eind dit jaar helemaal klaar moeten zijn, aldus 'De Limburger'.

Na de jaarwisseling zijn de bouwvakkers niet meer terug gekeerd. De bouw ligt stil, omdat, vanwege de drukte in de bouwwereld, benodigde bouwmaterialen voorlopig niet aangeleverd kunnen worden. Naar verwachting kan men pas in maart de werkzaamheden weer hervatten.

Dit betekent dat ook de planning van de verbouwing nog eens dunnetjes over moet. „Door de vertraging moet alles weer op de schop. Momenteel is niets meer definitief. De verwachting is nu dat het nieuwe Gasthoês in het voorjaar van 2020 opgeleverd kan worden.”
Bron: 'De Limburger'


Lees verder

Ryan Palmen beoogd burgemeester Horst a/d Maas

Gepubliceerd op: 18-12-2018 20:36

De gemeenteraad van Horst aan de Maas beveelt Ryan Palmen aan als nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas.
Lees verder

Meer Horst

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)