Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Horst


Filteren op datum:
        

Cheque Spring kinderdagopvang voor speeltuin Nieuwstraat

Gepubliceerd op: 30-03-2017 17:36

De kinderen van de BSO de Bende, onderdeel van Spring Kinderdagopvang, hebben kort voor de jaarwisseling een Kerstmarkt georganiseerd.  De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan het speeltuintje van de Nieuwstraat, vlakbij de Kinderdagopvang.

Donderdagmiddag werd de cheque, in het bijzijn van de kinderen overhandigd in de speeltuin.
Lees verder

Vijf jubilarissen bij het Rode Kruis Horst

Gepubliceerd op: 30-03-2017 16:36

Tijdens de vrijwilligersavond van het Rode Kruis in Horst zijn zaterdagavond vijf vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun jarenlange trouwe inzet voor de organisatie.

Mevrouw Wil Bos-Hermkens en de heer Henk Baltessen werden gehuldigd voor hun 30 jaren trouwe dienst.
De heer Jac Jeurissen mocht de felicitaties in ontvangst nemen voor maar liefst 40 jaar trouwe inzet.
Een speciaal woord van dank was er voor de De heer Mart Cleven en de heer Jan Hermans voor hun 50-jarige lidmaatschap van het Rode Kruis.

Alle jubilarissen werden gehuldigd door burgemeester van Rooij.

Als vrijwilligers zetten zij zich in voor verschillende activiteiten van het Rode Kruis, zowel op lokaal, regionaal als nationaal niveau. Daarbij moet gedacht worden aan sociale activiteiten als Welfare, contactcirkel en bijzondere vakanties, als opleidingen, nood- en evenementenhulp, jongeren en de 'Dag van je Leven.
Lees verder

Inbraak Heerenstraat Horst

Gepubliceerd op: 30-03-2017 10:35

In dameskledingzaak Heerenstraat gelegen aan de Gasthuisstraat in Horst is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Getuigen hebben het voorval gefilmd en het filmpje op Facebook geplaatst.

Het vermoeden is dat de daders na de inbraak wegreden in een zilverkleurige Audi met een afgeplakt kenteken.

Eigenaresse Noorman: “Nee dat is absoluut geen 1-april grap. Het gebeurde rond 00.30 uur en de pui ligt er helemaal uit. Het is allemaal binnen een paar minuten gebeurd. De politie is meteen gekomen en we hebben uiteraard aangifte gedaan.” De winkel is tot nader bericht gesloten.

Klik hier voor het filmpje http://bit.ly/2nOmjwb
Lees verder

Meer nieuwe leden bij Bibliotheek Horst

Gepubliceerd op: 30-03-2017 09:20

Het aantal leden bij de Bibliotheek in Horst is in het afgelopen jaar toegenomen: het totaal aantal leden steeg met 463 leden naar 15979 in 2016. Ondanks de stijging van het aantal leden, zakte het geleende aantal boeken en geluidsdragers wel met ongeveer 1000 naar 230.745 in 2016.

Dit staat te lezen in het woensdag gepubliceerde jaarverslag van 2016.

Het aantal personen dat de bibliotheek bezocht daalde licht: van 109.792 naar 108.409 in het vorige jaar.
Daarentegen steeg het aantal uitleningen van e-books flink: bij Biblionu in Horst en Venray samen ging dit van 5.412 naar bijna 9000 electronische boeken.

BiblioNu blijft de komende tijd blijven onderzoeken hoe zij haar uitleen-activiteiten verder kan uitbouwen. 
Lees verder

De Doolgaard tweede in regiofinale verkeersquiz

Gepubliceerd op: 29-03-2017 12:43

Leerlingen van basisschool De Doolgaard uit Horst zijn vanmorgen in de regiofinale van de Verkeersquiz Noord Limburg tweede geworden. De Brink uit Melderslo eindigde als vierde.

Vijf basisscholen uit de regio namen het in de Witte Hoeve in Venray tegen elkaar op in een quiz van Veilig Verkeer Nederland. Een school uit Beesel won de quiz en gaat door naar de Limburgse finale.

Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname in het verkeer. De quiz bestond uit dertig vragen, die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. Die moeten de deelnemers motiveren om de regels goed te kennen en toe te passen in reële situaties.
Lees verder

Meer Horst

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)