Menu

Twitter feed Reindonk

Horst


Filteren op datum:
        

Loempia Lei toch op najaarskermis

Gepubliceerd op: 21-09-2018 14:53

Dat loempia & bapaobakker Loempia Lei dit jaar van de gemeente Horst aan de Maas geen vergunning heeft gekregen voor de najaarskermis in Horst, is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Inwoners uit Horst aan de Maas zijn een petitie gestart om ervoor te zorgen dat Loempia Lei volgend jaar wel weer aanwezig kan zijn op de kermis.
Lees verder

In memoriam Gerard Lok

Gepubliceerd op: 21-09-2018 13:00

Gerard Lok, sportconsulent van de gemeentelijke afdeling Sport aan de Maas, is onverwachts overleden. Gerard was nauw betrokken bij de ondersteuning van sportverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas. In dat kader vervulde hij tevens een belangrijke rol binnen Afslag 10. Tevens was hij voormalige bestuurslid en vrijwilliger bij RKsv Wittenhorst.

Gerard was van 2010 tot en met 2012 Jeugdvoorzitter bij Wittenhorst. In de periode 2011-2015 was hij tevens bestuurslid.  Hij stond onder andere aan de wieg van het Meidenvoetbal en het G-voetbal binnen Wittenhorst. Ook zette hij zich in om de maatschappelijke rol van Wittenhorst uit te breiden.
Lees verder

Cultureel centrum ’t Gasthoês

Gepubliceerd op: 19-09-2018 11:00

Het college van B&W heeft onlangs besloten de opdracht, tot het verder uitwerken van de verbouwplannen van c.c. ’t Gasthoês, te gunnen aan Wijnen Bouw Horst BV. De gemeente nodigde vijf partijen uit om deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure voor deze opdracht. De aanbieding van Wijnen kwam daarbij als beste uit de bus. Dinsdag 18 september ondertekenden de gemeente en Wijnen hiervoor een overeenkomst. Daarmee is de revitalisering van ’t Gasthoes weer een stap dichterbij. Wijnen vormt samen met Van Tilburg Energie Design en Elektro Van Berlo de aannemers-combinatie die het ontwerpplan de komende maanden verder gaat uitwerken tot een definitief bouwplan.

Begin september is al begonnen met de interne sloopwerkzaamheden en de herinrichting van de buitenruimten rondom ’t Gasthoês. In januari 2019 ligt een definitief bouwplan op tafel dat klaar is om uitgevoerd te worden”, aldus wethouder Geurts. De verbouwing neemt ongeveer een jaar in beslag. Volgens planning vindt de oplevering van het nieuwe Gasthoês plaats in januari 2020.

Wilt u de voortgang van de werkzaamheden volgen? Kijk dan op www.horstaandemaas.nl onze Facebookpagina waar u foto’s en overige informatie over het project kunt raadplegen. Heeft u vragen, klachten of wilt u een compliment indienen? Gebruik dan het speciaal daarvoor geopende mailadres gasthoes@horstaandemaas.nl.
Lees verder

Voorstelling 'Helden 1.0'

Gepubliceerd op: 19-09-2018 10:00

Dit najaar komt Theater Kleinkunst opnieuw in het theater met haar voorstelling: ‘Helden 1.0’
Speellocaties: Dok6 Panningen, Bombardon Heythuysen, Garage Venlo, Cultuurhuis Heerlen, Theater Landgraaf.

Theater Kleinkunst is een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Zij maakt al meer dan 15 jaar artistiek verantwoorde producties voor een breed publiek, volop gebruik makend van de authentieke eigenschappen van onze acteurs, die door henzelf, de pers en publiek als een verrijking van het bestaande kunstaanbod worden gezien.

Helden 1.0 gaat over mensen vol verlangens, jong en oud, die voor elkaar zorgen. Ze leven in een maatschappij die samen verantwoordelijkheden draagt en niet boos kijkt als er iets door hun vingers glipt. Een maatschappij die niet wil bepalen maar wil dragen. En ondanks dat ze soms even de weg kwijt zijn, gaan ze toch door. Zich af en toe afvragend... gaat het wel goed, houden we dit vol?
 
Het programma is te lezen via de websites van de theaters.
Lees verder

Publieksfavoriet 2018!

Gepubliceerd op: 17-09-2018 16:19

Escape Room 'Forbidden Floor', van Dagje Horst aan de Maas, gelegen in het pand van Liesbeth's Grand Café is uitgeroepen tot publieksfavoriet 2018.
Hiermee behoort Forbidden Floor tot de 19 beste Escape Rooms van de BeNeLux!

''We zijn ontzettend blij met deze titel en onze plaats in de ranglijst. Het is een bekroning op het harde werk dat iedereen heeft gestoken in het realiseren van onze Escape Room'' aldus de eigenaar.

Momenteel zijn er 914 Escape Rooms in de BeNeLux. Op basis van reviews die door gasten worden achtergelaten op Escapetalk.nl wordt de titel 'publieksfavoriet' jaarlijks uitgereikt.
Lees verder

Meer Horst

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)