Menu

Twitter feed Reindonk

Horst


Filteren op datum:
        

Zomermarkt 25 juli afgelast

Gepubliceerd op: 22-07-2019 13:00

De zomermarkt van a.s. donderdag in het centrum van Horst is afgelast i.v.m. de te verwachten hoge temperaturen. 

De markt van 25 juli wordt verplaatst naar donderdag 22 augustus. 

Alle zomermarkten worden gehouden van 11.00 uur tot 16.30 uur.
Lees verder

Munckhof en de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Gepubliceerd op: 17-07-2019 10:00

Munckhof heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Munckhof op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Lees verder

In de steigers

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:06

Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.
Lees verder

Viaduct kasteellaan Horst wordt kunstobject

Gepubliceerd op: 05-07-2019 15:00

Woensdag 3 juli is in het Dendron College het ontwerp voor een mozaïek kunstwerk in het viaduct Terhorst aan de kasteellaan onthuld. De gemeente Horst aan de Maas heeft de leerlingen van het Dendron gevraagd een ontwerp te maken ter verfraaiing van het viaduct. Een opwaardering die, vanuit de projecten Maasgaard en Afslag10, ten doel heeft de verbinding tussen Horst centrum en het Kasteelpark in Afslag10 te verbeteren en daarbij de omgeving, waaronder de Molenbeek, aantrekkelijker te maken.

Het viaduct Terhorst ligt in Afslag10, een samenwerkingsverband waarbij sport recreatie en natuur centraal staan. In dit gebied loopt de Molenbeek en in dat kader is er vanuit Maasgaard geld vrij gemaakt voor de opwaardering van het viaduct. Maasgaard heeft namelijk het doel om de kwaliteit van het buitengebied in onder andere Horst aan de Maas flink te vergroten.

De kunstklas van het Dendron College is met de opdracht van de gemeente aan de slag gegaan. Om de kwaliteit van de ontwerpen te borgen heeft de gemeente er ook Jos Schatorjé (voormalig directeur Limburgs Museum) en ontwerper Teun Verbeek bij het project betrokken. Begin dit jaar zijn de ontwerpen van de leerlingen gepresenteerd aan de gemeente, Jos en Teun en is er een keuze gemaakt uit 3 ontwerpen. De ontwerpen van Lotte Ambrosius, Kongla Konsawat en Pleun Visser.

De ontwerpen van de leerlingen zijn nader uitgewerkt en verfijnd door ontwerper Teun Verbeek. Teun is zelf een oud leerling van het Dendron en is in de gemeente Horst aan de Maas onder andere bekend vanwege zijn staatsieportret van de Koning in het gemeentehuis. Uiteindelijk is het ontwerp “Golvend” van Lotte Ambrosius gekozen als basis ontwerp. Hij zegt daarover: ‘Ik ben dienstbaar geweest aan haar ontwerp, haar droombeeld. Ik heb dat mogen verfijnen en realiseerbaar in mozaïek gemaakt. Daarnaast heb ik daar allerlei objecten die kenmerkend zijn voor de directe omgeving, zoals moelberen, bijen en wapens van families die daar gewoond hebben, aan het ontwerp toegevoegd. De inspiratie daarvoor kwam uit andere ontwerpen uit de kunstklas. ”

De realisatie van het kunstobject staat gepland vanaf september. Er wordt nog een passend verlichtingsplan ontwikkeld, dat warm en veilig aan doet en het kunstobject versterkt. Eind 2019 is het klaar en is met de verfraaiing van het viaduct Afslag10 weer een trekpleister rijker.
Lees verder

The Dice op Zomerparkfeest Venlo

Gepubliceerd op: 02-07-2019 09:00

De Horster rockband The Dice speelt op zaterdag 10 augustus op het Zomerparkfeest in Venlo. De band zal te zien zijn in de Grenswerk Kerk om 20.30 uur.
Lees verder

Meer Horst

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)