Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Horstenaar ontwerpt uitbreiding Wereldpaviljoen Steyl

29 september 2017

Gidi Roosen van GIX Interiors & Exhibitions Horst heeft de uitbreiding van het Wereldpaviljoen in Steyl ontworpen. Volgend jaar moet er een nieuw inleefatelier in Afrikaanse sfeer komen met aandacht voor Ghana en de vluchtelingenproblematiek.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de moderne middelen als virtual reality en 3D brillen.

Aan de hand van de wensen van de attractie die drie jaar geleden werd geopend op initiatief van SOS Meerlo-Wanssum heeft Roosen een kleurrijk paviljoen ontworpen. Het Wereldpaviljoen dat volledig draait op tachtig vrijwilligers is thans in overleg met provincie en fondsen om voldoende geld bij elkaar te krijgen. Roosen is ook de ontwerper van het Nicaraga-paviljoen waarmee het Wereldpaviljoen van start ging.

In het belevingscentrum kunnen de bezoekers zich straks inleven onder andere via virtual reality, films en het zelf ervaren (proeven, ruiken, doen). Met deze nieuwe communicatievormen wil het Wereldpaviljoen zich ook richten op de doelgroep jongeren, zowel educatief als recreatief. Belangrijk onderdeel van de nieuwe belevingsruimte is een ingebouwde autobus waarin de bezoekers een reis maken door Ghana van de stad naar het platteland en zich vervolgens via virtual reality inleven in een authentiek dorpje, in een school, op bezoek bij het dorpshoofd en de vissers aan de kust. Filmmaker Marijn Poels uit Meerlo heeft daarvoor in Ghana de opnames al gemaakt.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)