Menu

Twitter feed Reindonk

Horster bedrijven in race voor stimuleringsprijs

10 mei 2017

Vijftien Limburgse ondernemers met innovatieve producten of diensten dingen mee naar een geldprijs van 30.000 euro. Daarbij ook drie ondernemers uit Horst aan de Maas.

Een recordaantal van 84 Limburgse ondernemers hadden zich ingeschreven voor de stimuleringsprijs InnovAward, een initiatief van Provincie Limburg. In 2013 waren er 57 inzendingen voor de Limburg en Co InnovAward en twee jaar geleden 75.

Hotraco Group in Hegelsom wil met een vogelmijtteller het leven van kippen verbeteren en het gebruik van bestrijdingsmiddelen verminderen. TOMAS in Sevenum heeft een lekvrije stoma ontwikkeld. Wind Tales in Hegelsom heeft een ademgestuurd spel ontwikkeld om ademhalingsoefeningen leuk en uitdagend te maken voor mensen met chronische longziekten.

De stimulans is bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Het moet wel gaan om echte innovatie. Die kan plaatsvinden op veel verschillende terreinen. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens toont het groot aantal inzendingen de innovatiekracht van het Limburgse bedrijfsleven aan.

De genomineerde bedrijven worden in september en oktober door de selectiecommissie bezocht. De commissie doet daarna een voordracht voor maximaal drie winnaars die elk 30.000 euro ontvangen. De prijsuitreiking is op 8 december op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)