Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Horster Mannenkoor organiseert Volkorenfestival

19 september 2017

Het Horster Mannenkoor organiseert zondag (24 september) een festival voor koren. Onder de noemer Volkorenfestival zullen vier koren optreden bij Herberg de Lindehoeve in Grubbenvorst.

In aanloop naar het 125-jarig bestaan in 2019 is het Horster Mannenkoor enkele jaren geleden gestart met een grote sponsoractie voor bedrijven en particulieren. Inmiddels hebben zo’n dertig zakelijke en ruim honderdvijftig privé-sponsoren een vijfjarig contract afgesloten met de aanstaande jubilaris.

Met een van de sponsoren, de Lindehoeve, wordt in aanloop naar het jubileum drie keer het Volkorenfestival georganiseerd. Hiervoor worden regionale koren in diverse stijlen uitgenodigd. Het accent ligt volgens het mannenkoor op de broodnodige verjonging van de koren.

Naast het Horster Mannenkoor zijn zondag het Diashantlappenkoor (Venlo), Sezako (Sevenum) en Popkoor The Inspiration (Blerick) te horen. Ook dialectzanger Ben Verdellen geeft een optreden en Bigband Flavour zal het festival afsluiten. In de ochtend is er als opwarmer een repetitie van harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst. Om 11.30 uur gaat de tweede editie van het Volkorenfestival van start.

Het programma voor het jubileumjaar van het Horster Mannenkoor krijgt ondertussen ook steeds meer vorm. Zo komt er een groot optreden met een aantal gemeentelijke koren en een groots jubileumconcert in november 2019 in de Mèrthal in Horst.

foto: Horster Mannenkoor


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)