Menu

Twitter feed Reindonk

Hulp voor verwarde mensen!

3 september 2018

Venrayse winkeliers, horeca-exploitanten, zorginstellingen en veiligheidspartners gaan experimenteren met de inzet van een centrumondersteuner in het kernwinkelgebied van Venray. De centrumondersteuner biedt eerste hulp aan mensen met verward of onbegrepen gedrag, die zijn hulp nodig hebben, maar helpt ook ondernemers en klanten. Onderliggende boodschap van de samenwerking en de proef: iedereen is welkom in Venray. Voor de proef van een jaar hebben de partners subsidie ontvangen van ZonMw, de Nederlandse organisatie die innovatie en onderzoek in de gezondheidszorg financiert. ZonMW subsidieert de proef in Venray met € 50.000,-.

De centrumondersteuner (Dave Ewals) is gastheer, en niet alleen aanspreekpunt voor de persoon, die verward is en ondersteuning nodig heeft, maar ook aanspreekpunt en eerste hulp voor alle bezoekers, ondernemers en personeel. Hij gaat hulp krijgen van ervaringsdeskundige Richard Niessen.

Onderdeel van de proef is ook een training Mental Health First Aid die ondernemers en anderen helpt om op de juiste manier op te treden als ze het gedrag van mensen niet begrijpen. Om de training te promoten, krijgen 25 centrumondernemers die gratis aangeboden.

Bij de foto: Ervaringsdeskundige in dienst van MET ggz Richard Niessen (l) en centrumondersteuner Dave Ewals. (Foto: Pauls Poels, Meerlo)


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)