Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

HZPC op plaats 3 in Verenigingscompetitie

16 januari 2019

HZPC behaalde zondag 13 januari de 3e plek in de tweede ronde van de Nationale Zwemcompetitie. De ploeg uit Horst steeg hierdoor in het tussenklassement van de 7e naar de 3e plaats. Een evenaring van de beste prestatie ooit in de A-klasse voor HZPC.

Tijdens de Nationale Zwemcompetitie zwemmen de eerste 18 teams van vorig seizoen in de Hoofdklasse van Nederland. De volgende 18 zwemclubs strijden tegen elkaar in de A-klasse. HZPC komt dit jaar wederom uit in de A-klasse.

Hoewel deze wedstrijd echt om teamprestatie draait, zetten de zwemmers individueel ook erg mooie prestaties neer. Voor de junioren stonden de 200 wisselslag en 100 vrijeslag op het programma. Naomi Brouwers, Jente Sikes, Danee Verstegen, Veerle Maasdijk, Lars Hagens, Joris Rongen en Jesse Jacobs zwommen hierop minimaal één persoonlijk record. Ditzelfde gold voor Paul Kaczmarek, Vera Smits, Anna van Kuijk, Anne Roefs en Marco Zanders op de 200 rugslag en 100 vlinderslag.

De jeugd en senioren zwemmers hadden wederom een zwaar programma. Voor de jeugdzwemmers stonden de 400 vrijeslag en 100 schoolslag op het programma. De dames en heren senioren kwamen aan de start op de 200 vrijeslag, 50 schoolslag, 100 vlinderslag en 400 wisselslag.

De derde ronde van de Nationale zwemcompetitie staat gepland op 10 februari in Sittard.

Door: zwemvereniging HZPC


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)