Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

In de steigers

16 juli 2019

Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.

Nee, dat strookt inderdaad niet met de berichtgeving in de media van de afgelopen week en ja, die hebben wij ook met de nodige verwondering tot ons genomen. Zo wisten toetsenbordridders van een Facebookpagina te melden dat Omroep Venlo af zou zien van een fusie met Reindonk en liet een andere kop eveneens weten dat de fusie zou zijn afgeketst. Niets is minder waar. Nadat de gemeenteraad in Horst aan de Maas groen licht gaf voor de plannen door de gevraagde overheidsbekostiging toe te zeggen, is de afgelopen maanden door vele medewerkers van beide omroepen knetterhard gewerkt om tal van processen te stroomlijnen en kennis, kunde en handjes te bundelen. Tevens is zoals aangekondigd en afgesproken geïnventariseerd wat de voor- en nadelen zijn van de opties om ook juridisch tot één entiteit samen te smelten of om als twee stichtingen de operationele samensmelting vorm te geven. Die inventarisatie liet de weegschaal naar de laatste optie wijzen. De zinnen dat Venlo van een fusie afziet of dat deze zou zijn afgeketst zijn dus het best te categoriseren onder de noemer tendentieuze journalistiek.

Belangrijk? Nee. Wat namelijk wél belangrijk is, is dat de nieuwe omroep volop in de steigers staat, zoals ook de toekomstige locatie van die nieuwe omroep in de steigers staat. En waar ook bij ‘t Gasthoês, dat in september 2020 haar deuren zal openen, het voortraject veel tijd kost en voor velen een onzichtbaar proces is, zo is dat ook het geval bij het opzetten van een hernieuwde omroep. Dat is ook de reden dat de afgelopen tijd lang niet altijd de telefoon werd opgenomen, dat gestuurde persberichten niet altijd beantwoord werden en de programmering werd gedownscaled. Alle focus heeft de afgelopen maanden gelegen op het samenstellen van een nieuw team aan journalisten dat jullie binnen afzienbare tijd op dagelijkse basis gaat trakteren op nieuws en content uit de zestien kernen van de gemeente Horst aan de Maas. Die nieuwe ploeg is volop bezig met alle voorbereidingen en staat te popelen om live te gaan. Een nieuwe omroepnaam die in dit stuk al meermaals is genoemd, een nieuw logo, een nieuwe website én een dagelijks TV-Nieuws op werkdagen staan voor de deur. Maar minstens zo belangrijk zijn de vele programma’s die op televisie en radio door de vrijwilligers worden gemaakt; ook met hen gaan we aan de slag en ik wil hier groot respect en dank uitspreken voor hoe zij de afgelopen maanden alle ballen omhoog hebben gehouden: chapeau.

Omroep Horst aan de Maas staat dus net als ‘t Gasthoês volop in de steigers. Wel is er één belangrijk verschil; waar jullie nog ruim een jaar moeten wachten voordat ‘t Gasthoês het openingsfeest zal vieren, zijn wij er al een jaar eerder. Namens alle medewerkers hoop ik van harte dat jullie vanaf 1 september allemaal komen kijken en luisteren. Tot dan!

Evert Cuijpers
Directeur van de omroepen in Horst aan de Maas en Venlo


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)