Menu

Twitter feed Reindonk

In de wereld van de paprika

19 mei 2019

In de afgelopen weken brachten de kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Horst en Melderslo een bezoek aan Wijnen Square Crops. Dit in het kader van het project KERNgezond. Hier leerden de kinderen op een leuke manier alles over paprika’s.

Ze gingen de kas in om met eigen ogen te aanschouwen hoe paprika’s geteeld worden. Ze ontdekten dat de paprika’s beschermd worden door allerlei beestjes, de biologische bestrijdingsmiddelen die ingezet worden. Een rondleiding door de sorteerloods mocht ook niet ontbreken. De kinderen waren onder de indruk van de zelfrijdende karretjes, hoe alles geautomatiseerd is en hoeveel mensen er wel niet in de weer zijn om de heerlijke paprika’s tot de consument te brengen.

Als je zoveel met paprika’s bezig bent dan mag een lekker gerechtje maken natuurlijk niet ontbreken. De kinderen maakten een gevulde paprika met zuivelspread, bieslook, bladselderij en een BoostyBite. De BoostyBite is een heerlijke snackkomkommer. Als laatste onderdeel werd er lekker bewogen op het grote grasveld naast de kas via een spel. 

Bij het afscheid kreeg ieder kind nog een BoostyBites-rugzak mee met daarin uiteraard BoostyBites en paprika’s, maar ook een flyer hoe ze lid kunnen worden van de BoostyBitesBuitenBende!

De kinderen beloonden iedereen bij Wijnen Square Crops met een groot applaus voor de fantastische ochtend.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)