Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

In winterse sferen

6 februari 2018

Het evenement vindt plaats op 18 februari 2018

Kom de natuur ontdekken in de Zuidelijke Maasduinen op zondag 18 februari. Deze morgen wordt er een wandeling georganiseerd door het natuurgebied de Ravenvennen. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan De Voort in Lomm, gelegen aan de N271. De excursie duurt circa 2 uur.In de winter is het heerlijk om in de ochtend het bos in te gaan. De zon is net op en schittert door de kale bomen. In de Ravenvennen zijn prachtige naald-, loof- en broekbossen te vinden die worden afgewisseld met vochtige heide en vennen.

De typische Maasduinen zijn ook in de Ravenvennen goed zichtbaar. De Maasduinen, ook wel paraboolduinen genoemd vanwege hun vorm, laten wandelaars soms even stevig doorstappen.
De grote afwisseling in het gebied zorgt dat het een ochtend wordt met een gevarieerde wandeling waarbij gidsen tekst en uitleg geven.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)