Menu

Twitter feed Reindonk

Informatieavond geluidsmaatregelen spoorweg

11 september 2017

Woensdag vindt de vervolgbijeenkomst plaats over geluidsmaatregelen voor het spoortraject Eindhoven-Venlo. Langs het spoor in Sevenum, Hegelsom, America en Griendtsveen worden op termijn maatregelen uitgevoerd om de geluidsoverlast van het treinverkeer voor de aanliggende woningen te verminderen.

Tijdens een eerdere bijeenkomst in juli gaf de gemeente al tekst en uitleg over geluidswerende maatregelen aan aanwonenden van het spoor.

De treinen veroorzaken op sommige gedeelten van het traject te veel lawaai voor de omwonenden. Hier moet Prorail wat aan doen. Dit doen zij volgens een landelijke aanpak die de geluidsoverlast van treinen de komende jaren terug moet dringen. Voorbeelden hierbij zijn geluidschermen, raildempers en gevelisolatie. De gemeente mag haar visie daarop geven en daarvoor heeft ze de wensen en ervaringen van de omwonenden nodig. Dit leidt eind van dit jaar tot een gemeentelijk besluit over de gewenste geluidreducerende maatregelen. Daarmee kan vervolgens ProRail weer aan de slag.

Deze vervolgbijeenkomst is niet in het gemeentehuis, maar in het Gasthoês in Horst. De aanvang is om 19.30 uur.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)