Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Ingebruikname bijenoase in Horst

13 maart 2017

Het evenement vindt plaats op 22 maart 2017

Op 22 maart wordt ter gelegenheid van de Boomfeestdag de Bijenoase in Horst in gebruik genomen.

Deputé Hubert Mackus van de Provincie Limburg en wethouder Paul Driessen van de Gemeente Horst aan de Maas zullen samen met leerlingen van drie basisscholen bijenvriendelijke bomen en struiken planten op het terrein aan de Westsingel.
 
Het terrein wordt voor een deel ingezaaid met een bloemenmengsel voor insecten. Ook worden er een insectenhotel en een bijenkast geplaatst. Doel van het geheel is om bij leerlingen van basisscholen en buurtbewoners de kennis van en betrokkenheid met de natuur te vergroten.
 
 

De officiële handelingen van de ingebruikname starten om 09.00 uurop de Weltersweide 28. De Bijenoase, een initiatief van onder andere Stichting Landschap Horst aan de Maas, Imkervereniging Horst e.o. en IVN De Maasdorpen, is de eerste van zijn soort in Limburg.
 
Samen met diverse dorpsraden en de Plattelandscoöperatie Peel en Maas worden meerdere van deze oases aangelegd in Limburg.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)