Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

InHorst.nl gaat per 3 oktober op in Reindonk.nl

Aanstaande vrijdag zal de populaire nieuwswebsite InHorst.nl opgaan in Reindonk.nl. "De twee best bezochte nieuwsaanbieders van actueel nieuws uit Horst aan de Maas zullen door het samengaan nog adequater en sneller nieuws kunnen brengen voor de gemeenschap", zo geeft de directeur Pieter Janssen van Omroep Reindonk.

Sinds begin 2013 werd er al intensief samengewerkt tussen InHorst.nl en Omroep Reindonk, zo werd er nieuws uitgewisseld en kon Omroep Reindonk al putten uit het uitgebreid beeldarchief van InHorst.nl. Deze samenwerking wordt nu verder geïntensiveerd door beide websites samen te voegen en voort te zetten als Reindonk.nl. Hiervoor zal de huidige Reindonk.nl-website de komende tijd onder handen worden genomen, waarbij het streven is om de bezoekers van de website het nieuws nog gemakkelijker tot zich te kunnen laten nemen. Verder zal het archief van dat InHorst.nl de afgelopen ruim acht jaar heeft opgebouwd worden toegevoegd, waardoor bezoekers het archief van de oudste nieuwswebsite in Horst aan de Maas kunnen blijven raadplegen op Reindonk.nl.

Afscheid van InHorst.nl als zelfstandige nieuwswebsite
InHorst.nl is sinds haar lancering in 2006 uitgegroeid tot een toonaangevende internetsite op het gebied van lokaalnieuws in Horst aan de Maas. De website, die maandelijks ongeveer 100.000 bezoekers trekt, wordt inmiddels al ruim zeven jaar dagelijks van nieuws voorzien. Door de krachten met Omroep Reindonk te bundelen hopen de initiatiefnemers achter de lokale nieuwswebsite een bijdrage te leveren aan de verbeteren en waarborgen van de vrije nieuwsvoorziening voor inwoners van Horst aan de Maas.

Omroep Reindonk timmert het laatste jaar flink aan de weg. "Op 1 november vorig jaar hebben we een succesvolle lancering gehad waarmee we hebben ingezet om onze ambitie, hèt communicatieplatform van de gemeente Horst aan de Maas, waar te maken. Een website gekoppeld aan andere media, zoals social media, beeldkrant en meer is sinds die tijd in de lucht.

Reindonk app
Sinds kort beschikt de omroep ook over een eigen app. Hierop is het lokale nieuws uit Horst aan de Maas uitgebreid terug te vinden. “Daarnaast is het ook mogelijk om live en on demand radio en tv-uitzendingen te kunnen volgen”, zo geeft Pieter Janssen van de publieke lokale zendgemachtigde aan.” Tevens is het weerbericht voor de regio Noord-Limburg prominent te volgen.”

De website van Omroep Reindonk werkt crossmediaal. "We hebben een systeem waarmee we berichten met één druk op de knop publiceren op onze beeldkrant, website, social media en nu dus ook de app. Deze berichten komen vervolgens terecht bij de radio- en tv-afdeling die hier vervolgens mee aan de slag gaan, zoals het lokale nieuws wat op ieder half uur op de radiozender te horen is. Crossmediaal dus”, zo geeft Pieter Janssen aan.

Omroep Reindonk behoort bij een van de acht toonaangevende lokale omroepen in Nederland. “Het afgelopen jaar zijn we genomineerd voor beste lokale omroep van het jaar”, aldus Janssen. “Reindonk is een kleine omroeporganisatie maar we timmeren wel aan de weg voor een lokaal toereikend media-aanbod waar het kleine en grote nieuws uit de leefomgeving een prominente rol speelt. De sociaal culturele verbondenheid is het gebied waarin we ons focussen.” Naast het lokale nieuws brengt de omroep verschillende programma’s op diverse platforms waarin de kijker zichzelf kan herkennen.

Mensen uit de regio willen continu op de hoogte blijven van het nieuws wat er om hen heen gebeurt. “Kijkers en luisteraars willen alle informatie op alle momenten, op alle schermen waarover zij beschikken. Een app is dus een belangrijke content-verspreider”, zegt Pieter Janssen.

Via de Reindonk app is het ook mogelijk om berichten, foto’s en video’s in te sturen. Janssen: “De omroep werkt al met zestien correspondenten in de dorpskernen van de gemeente Horst aan de Maas. Via de app is het voor iedereen mogelijk om op een eenvoudige wijze nieuwsfeiten die men tegenkomt door te sturen naar onze redactie.”

Officiële samenvoeging op 3 oktober
Bezoekers van InHorst.nl worden vanaf 3 oktober 's avonds doorgelinkt naar Reindonk.nl. De overgang naar de gezamenlijke website zal officieel bekrachtigd worden tijdens de Hiltho waar Omroep Reindonk continu uitzendingen zal verzorgen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)