Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Integrale controle op vakantiepark Sevenum

6 juni 2019

Op dinsdag 4 juni vond een integrale controle plaats op een vakantiepark in Sevenum. De actie was bedoeld om inzicht te krijgen in wat er op het vakantiepark gebeurt en wie er verblijven. Diverse medewerkers van de gemeente, Belastingdienst, UWV en SVB voerden de controles uit. Ze werden ondersteund door de politie. Met een integrale actie proberen de samenwerkende instanties te achterhalen wat er zoal op het vakantiepark gebeurt dat niets met recreëren te maken heeft.

De integrale controle was gericht op de leefbaarheid en op sociale en fiscale fraude. In totaal zijn zo’n 200 chalets bezocht. Bij zo’n 50 chalets waren op dat moment bewoners aanwezig. De gemeente is bevestigd in haar vermoeden dat er permanente bewoning plaatsvindt door mensen die niet bij ons staan ingeschreven, terwijl dat niet is toegestaan. Daarnaast werd een aantal situaties aangetroffen waarbij de gemeente een rol kan spelen in de zorg. De Belastingdienst heeft ter plaatse openstaande vorderingen kunnen innen. En ook beslag kunnen leggen op een chalet en overige roerende zaken. Ook de UWV en de SVB hebben signalen waargenomen tijdens de actie die nader onderzocht gaan worden. Deze integrale controle was de eerste in een reeks.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)