Menu

Twitter feed Reindonk

Internationale Maasfietsroute officieel geopend

22 juni 2017

De internationale fietsroute langs de Maas, La Meuse-à-Vélo, is officieel geopend. De totale fietsroute telt meer dan duizend kilometer aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding. De route loopt ook door Horst aan de Maas.

“De Maasfietsroute draagt bij aan de bevordering van (fiets)toerisme en recreatie langs de Maas. Dit versterkt de regionale economieën”, aldus de initiatiefnemers, waaronder kartrekker de Provincie Limburg.

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel opende donderdag deze nieuwe recreatieve (grensoverschrijdende) fietsattractie op feestelijke wijze in Venlo. Samen met leden van Provinciale Staten fietste ze twee trajecten van de route, van Maastricht naar Venlo.

De route is herkenbaar bewegwijzerd en wordt ondersteund door de webportal www.maasfietsroute.eu. Op de website staan fietstrajecten met informatie en vele highlights die langs de route te beleven zijn. Door de bestaande fietsroutes langs de Maas vanaf de bron in Frankrijk tot aan de monding in Nederland aan elkaar te koppelen is nu één fietsroute gecreëerd.

De route komt in Horst aan de Maas via het veer bij Broekhuizen de gemeente binnen. Via Broekhuizenvorst, Swolgen (Legert en Gun) en Meerlo (Megelsum) loopt de route naar Blitterswijk.

Het idee voor de Maasfietsroute is ontstaan uit een motie van de gemeenteraad van Venlo in 2010. Tijdens de wereldtuinbouwexpo Floriade in 2012 werd hierover al een intentieverklaring ondertekend door tientallen partners.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)