Menu

Twitter feed Reindonk

Introductie regio-brood met lokale ondernemers

De bakkerijen Gommans in Sevenum en Derix in Horst werken al een jaar samen met de molenaar Thijs van Rens van molen Eendracht Maakt Macht in Meterik en Joep Hermans uit Swolgen aan een brood uit de regio.

Het eerste graan werd begin augustus geoogst, waardoor de partijen nu zover zijn dat ze het brood met graan uit Swolgen en gemalen in Meterik kunnen gaan bakken.

Grondstoffen uit de regio

Het initiatief voor de samenwerking met de molen in Meterik past in de strategie van bakkers Gommans en Derix om zoveel mogelijk grondstoffen direct uit eigen regio te betrekken. Hiervoor werken de bakkers al samen met onder andere een blauw bessenkweker in Broekhuizen, een paprikakweker in Sevenum, een aardbeienkweker in Horst en een viskwekerij in Sevenum.Verder past het ook binnen de educatieve functie die de molen sinds afgelopen jaar vervuld binnen het project Van Grond tot Mond. Met dit educatieve project bij de molen wordt aandacht besteed aan de voedselketen van granen: van boer naar molenaar naar bakker. Van Grond tot Mond is een samenwerking tussen de molen in Meterik, het CITAVERDE College in Hegelsom en Landschap Horst aan de Maas.​

Het brood met in Meterik gemalen graan zal onder andere voor de bezoekers van de Limburgse molendagen in Meterik op zaterdag 4 en zondag 5 oktober te proeven zijn.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)