Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Inval Fiod bij bedrijf in Meterik

10 november 2017

De Fiod heeft donderdag een inval gedaan bij een bedrijf in Meterik dat zich richt op internationaal transport van paarden. De inval houdt verband met de arrestatie van een 44-jarige springruiter uit Wierden op verdenking van belastingfraude.

De verdachte heeft een trainings- en handelsstal voor paarden en wordt verdacht van onjuiste belastingaangiften en het niet voeren van een juiste administratie. Hij is dinsdag aangehouden. Ook zijn doorzoekingen gedaan in zijn woning, bedrijfskantoor en in een accountantskantoor in Wierden.

Naast de doorzoeking van de Fiod in het bedrijfspand in Meterik heeft de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) voor een ander strafrechtelijk onderzoek een doorzoeking gedaan in een woning in Meterik. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale informatie.

De springruiter zou minder verkopen van paarden hebben opgegeven dan er daadwerkelijk hadden plaatsgevonden. Daardoor heeft hij volgens de fiscus vermoedelijk meer dan 850.000 euro te weinig aan belasting betaald. De paarden werden waarschijnlijk via buitenlandse luchthavens uitgevoerd. Het bedrijf in Meterik zou hier volgens de Belastingdienst mogelijk een rol in hebben gespeeld.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)