Menu

Twitter feed Reindonk

Inwonerpanel HadM

11 oktober 2018

Bijna de helft van de inwoners van Horst aan de Maas denkt dat de lokale omroep een belangrijk communicatieplatform kan zijn voor gemeente en organisaties. Dit blijkt uit de resultaten van het inwoner panel. Daarnaast is de deelnemers ook gevraagd naar hun kennis over de maximumsnelheden op de wegen in het buitengebied.

Lokale omroep Reindonk heeft plannen om in samenwerking met Omroep Venlo te professionaliseren. In dat kader wil de gemeente graag inzicht hebben in de behoefte van de inwoners aan lokaal nieuws via de lokale omroep. Uit de resultaten van het inwoner panel blijkt dat 47% vindt dat de nieuwe omroep een belangrijk communicatieplatform kan zijn voor overheden en organisaties. Een bijna net zo groot deel (44%) vindt dat de omroep een belangrijke functie kan hebben in de lokale onafhankelijke nieuwsvoorziening.

Deze uitkomsten zijn aangeboden aan lokale omroep Reindonk ten behoeve van het bedrijfsplan dat opgesteld is voor de nieuwe aanpak.

In het kader van het onderzoek is het inwoner panel gevraagd naar de bekendheid met de maximumsnelheid op de wegen in het buitengebied. In 2017 werd dit ook onderzocht en in vergelijking met die resultaten blijkt dat de inwoners van Horst aan de Maas inmiddels beter op de hoogte zijn van de situatie rond de 60 kilometerwegen (89/83 % t.o.v. 68/59 % in 2017). Deze positieve ontwikkeling is m.n. te danken aan de campagne Veilig op weg.

Het onderzoek heeft in augustus 2018 plaatsgevonden. In totaal hebben 879 inwoners de vragenlijst ingevuld en dat betekent een responspercentage van bijna 60%. Lees de volledige rapportage op www.horstaandemaas.nl/inwonerpanel. Hier vindt u ook meer informatie over het inwoner panel en aanmeldmogelijkheden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)