Menu

Twitter feed Reindonk

Inwoners tevreden over afvalinzameling

Een ruime meerderheid van de inwoners maakt gebruik van het afvalsysteem in Horst aan de Maas. Dat blijkt uit de resultaten van het Burgerpanel.

71% van de inwoners biedt het keukenafval twee keer per week aan en 92% brengt haar tuinafval keurig naar een tuinafvalkorf in de buurt. Bij alle afvalsoorten vindt een ruime meerderheid dat de frequentie van het ophalen precies goed is. Dit varieert van 68% voor het restafval tot 88% voor het keukenafval. Ongeveer eenderde (29%) van de inwoners vindt dat het restafval te vaak wordt opgehaald.

Het afvalsysteem heeft de belangstelling van de inwoners van Horst aan de Maas. Dat blijkt onder andere uit de afsluitende opmerkingen en toelichtingen bij het onderzoek. In totaal hebben 647 panelleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om afsluitend een opmerking of toelichting te plaatsen.

In totaal hebben 1.194 panelleden deelgenomen aan de vierde raadpleging in november/december 2013. De gemeente gaat in 2014 een nieuw contract sluiten voor de huis-aan-huisinzameling van afval voor de periode na maart 2015


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)