Menu

Twitter feed Reindonk

  • ‘Gouden Venus van Milo’ voor Imke Emons uit Horst bit.ly/2zp9BJN

Inzaaiactie voor bloemrijke akkerranden

2 april 2018

Het evenement vindt plaats op 19 april 2018

Vanaf eind april start Stichting Landschap Horst aan de Maas weer met de jaarlijkse inzaaiactie voor bloemrijke akkerranden. Dit doen ze samen met `t Zoemhukske en Groen Groep Sevenum. Particulieren en bedrijven die een strook van minimaal 3 meter, een overhoek of een groter perceel ter beschikking willen stellen kunnen zich hier voor aanmelden.

De grondgebruiker maakt de grond zaaiklaar en Landschap Horst aan de Maas stelt het kleurrijk eenjarig bloemenzaadmengsel beschikbaar en zaait het in. Uiteraard mag u het ook zelf inzaaien. U kunt zich aanmelden tot 20 april.

De diverse soorten bloemen zijn een belangrijke voedselbron voor de vele soorten bijen, insecten, zangvogels, patrijzen en fazanten. Tevens zullen de insecten zorgen voor een biologische bestrijding van bijvoorbeeld luizen op de aangrenzende akkers en tuinen.

Aanmelden kan via: info@landschaphorstaandemaas.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en de in te zaaien oppervlakte.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ton Hoeijmakers tel. 077-3982552, Louis van de Goor tel. 077-4671990 en Peter Alards 06-30996231


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)