Menu

Twitter feed Reindonk

Joey Litjens stapt weer op motor

13 juni 2017

Motorcoureur Joey Litjens uit America maakt op zaterdag 24 juni zijn comeback op de motor bij Dutch TT. Dit is 8 jaar na zijn horrorcrash op het stratencircuit in Hengelo, waarbij Litjens ernstig zenuwletsel opliep.

Litjens (27) heeft zich de afgelopen maanden in het diepste geheim voorbereid op zijn comeback. “Ik heb het niemand verteld, alleen mijn manager Maurice Ambaum en ik wisten het. Ik heb het bewust stil gehouden, omdat ik er eerst zeker van wilde zijn dat ik het weer kan en durf om op hoog niveau te racen”, aldus Litjens.

De coureur kende een bliksemstart van zijn carrière door op 12-jarige leeftijd in zijn debuutjaar de Aprilia Juniorcup te winnen. Op Hemelvaartsdag in 2009 trof hij echter het noodlot door met zijn motor hard te crashen op het stratencircuit in Hengelo. Hij brak zijn schouderblad, liep gekneusde longtoppen op en voelde zijn rechterarm niet meer.

Litjens weet nog niet of zijn optreden bij de Dutch TT eenmalig is. Hij wil kijken hoe het gaat en hoe competitief hij nog is.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)