Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Jongeren op spoor hinderen treinverkeer

3 november 2017

Het treinverkeer is vrijdagmiddag ter hoogte van Horst-Sevenum gehinderd door jongeren die op het spoor renden. Volgens ProRail moesten de treinen hierdoor langzamer rijden.

Rond 14.00 uur waren de jongeren weer vertrokken en konden de treinen weer op normale snelheid gaan rijden meldt de spoorbeheerder.

Deze week maakte ProRail nog bekend dat er een recordaantal boetes voor gevaarlijk gedrag op en rond het spoor is uitgeschreven. In 2017 staat het aantal boetes nu al op een recordaantal van 796. In heel 2016 waren dit er 517. ProRail voert ook actief campagne tegen spoorstunten en geeft voorlichting op scholen om kinderen en jongeren te wijzen op de gevaren van het spoor.

Wanneer ProRail doorkrijgt dat mensen zich illegaal op het spoor bevinden, krijgen alle machinisten op het desbetreffende traject het signaal om stapvoets verder te rijden. Ook wordt de politie ingeschakeld om deze mensen van het spoor te halen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)