Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Jubileumeditie WK Bokkenollen 

21 september 2017

Griendtsveen maakt zich op voor de jubileumeditie van het WK Bokkenollen volgende maand. Vanwege het 20-jarig bestaan is er voor bezoekers een bockbierproeverij en is er extra aandacht voor uitstraling en horecavoorzieningen.

Het jaarlijks evenement is altijd op de eerste zaterdag na de eerste maandag van oktober. Dit jaar is dat 8 oktober.

Deze dag strijden 120 teams om de titel wereldkampioen Bokkenollen 2017. De teams bestaan uit twee lopers en een coach. In de wedstrijd leggen ze een spectaculair hindernissenparcours af met een dienblad met vier glazen en een flesje bockbier. Er is ook een aparte competitie voor teams bestaande uit drie dames. De teams moeten het parcours in een zo kort mogelijke tijd afleggen. De hoeveelheid bockbier die mee terug gebracht wordt is mede bepalend in de strijd voor de eerste prijs.

Bokkenollen is een evenement dat volledig draait op vrijwilligers. De verenigingen uit Griendtsveen zorgen voor deze vrijwilligers. Op de dagen zelf staan er ruim honderd vrijwilligers per dag te werken om het evenement mogelijk te maken.

Op de bockbierproeverij zijn vijf verschillende bockbieren te proberen zijn. Bij een volle stempelkaart krijgen deelnemers een Bokkenollen jubileumglas. Het horeca-assortiment is dit jaar uitgebreid, er komt een Foodplein centraal gelegen op het evenemententerrein.

Als de volgende ochtend de bierdampen vervlogen zijn start op zondag 9 oktober het wereldkampioenschap Limonollen, waarbij de dienbladen met frisdrank gevuld zijn. Deze variant voor de aspirant Bokkenollers is voor de jeugd van 4 tot en met 15 jaar.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)