Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Kans op station in Grubbenvorst klein

12 december 2017

De kans dat het station Greenport in Grubbenvorst alsnog wordt aangelegd wordt steeds kleiner. Volgens 1Limburg heeft een overleg tussen CDA-gedeputeerde Hubert Mackus en D66-staatssecretaris Stientje van Velthoven over het ontstane tekort van ruim tien miljoen euro op de elektrificatie van de Maaslijn niet tot een akkoord geleid.

1Limburg: In de Tweede Kamer lijkt er geen meerderheid om de regering te verplichten alsnog met extra geld over de brug te komen. In een commissievergadering over infrastructuur hield CDA-Tweede Kamerlid Maurits von Martels een motie aan waarin dat werd gevraagd.

In april blies het provinciebestuur het station in Grubbenvorst nog af vanwege een tekort van 10,7 miljoen euro in de begroting voor de opwaardering van de Maaslijn. Na een oproep van de lokale politiek, werkgroep en bewoners besloot de provincie de mogelijkheden voor het station toch nog te gaan onderzoeken. Het provinciebestuur wilde via de Tweede Kamer alsnog proberen geld te krijgen voor de realisatie van station Greenport.

Van Veldhoven zei in de Kamercommissie dat het Rijk al fors bijdraagt aan het Maaslijn-project. "In het dichten van dit extra gat kunnen we helaas niet meegaan", zo stelde de staatssecretaris bij 1Limburg.

Het Limburgs Parlement zou kunnen beslissen om nu zelf het tekort van 10,7 miljoen aan te vullen. Coalitiepartij PvdA is daar voorstander van, maar tot nu toe is daar geen meerderheid voor.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)