Menu

Twitter feed Reindonk

Kermis Meterik derde bij Kern met Pit verkiezing

26 januari 2017

Afgelopen zaterdag kregen alle finalisten van ‘kern met pit’ editie 2016 haar predicaten uitgereikt. Naast de predicaten, werd ook de winnaar van Limburg bekendgemaakt. Stichting Meterikse Kermis kwam als nummer drie uit de bus. De winnaar is het Luuekerpark geworden, een deelnemer uit Weert.

De jury loofde Stichting Meterikse Kermis om haar jeugdig enthousiasme en de daadkracht om het op eigen kracht te organiseren. De stichting heeft volgens de jury een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevordering van de leefbaarheid in Meterik en verdient het predicaat ten volle.

Stichting Meterikse Kermis werd daarmee winnaar van gemeente Horst aan de Maas. Onze gemeente kende nog drie andere deelnemers: SpeelTUIN uit Meerlo, Oorlogssporen uit Kronenberg en de Ruilbieb en Dorpskeuken uit America.

Kern met Pit is een landelijke wedstrijd en een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Zij daagt mensen uit die een droom hebben voor hun eigen buurt om dit binnen een jaar te realiseren. De beste initiatieven krijgen een financieel steuntje in de rug.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)