Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Kevin van Leuven pakt volle buit op Assen

1 mei 2018

Zaterdag 28 april maakte Kevin zijn eerste meters op het TT circuit van Assen tijdens de NK Suppersport 600. Met een tweede finishplek pakte hij de volle punten.

De kwalificaties werden benut om weer in ritme te komen en de motor optimaal af te stellen. Kevin noteerde een derde startplek op de grid. Het weer was onvoorspelbaar en er dreigde een bui te vallen.

Bij de start was het echter droog. Kevin was goed weg en dook als derde de Haarbocht in. Op start finish was hij er in geslaagd Thijs Peeters uit te remmen. Gastrijder Rob Hartog, een vaste deelnemer in het WorldSupersport, lag voor hem. Hartog gebruikte dit weekend voor extra training. Kevin moest na enkele rondes Hartog laten gaan. Het begon echter al snel te spetteren en omdat Hartog zijn tempo liet zakken kon Kevin weer naar zijn achterwiel rijden. Een paar rondes werd het spannend maar helaas voor Kevin droogde het weer snel op. Achter Kevin was ondertussen een gat van 15 seconden ontstaan naar de concurrentie.

Kevin finisht als tweede maar omdat Hartog gastrijder was, ontvangt Kevin de volle punten. De volgende races zijn op Hengelo, de Varsselring op 5 en 6 mei. Kevin neemt hier deel aan maar twee IRRC wedstrijden op de zondag.

Foto: Kees Siroo


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)