Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Kick Off Mushroom Valley in Melderslo

21 september 2017

Bij museum de Locht vindt vandaag een Kick Off bijeenkomst plaats van het platform Mushroom Valley. Zestien champignonbedrijven in de regio willen met het platform de wereldwijd opgebouwde economische positie van de regionale paddenstoelenbranche behouden en versterken.

Deze dag is bewust gekozen omdat naast de herfst vandaag ook het paddenstoelenseizoen start.

De gemeente Horst aan de Maas startte zo’n twee jaar geleden een onderzoek naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van dit platform. Mushroom Valley moet een aanjager zijn op het gebied van innovatie en kennisdeling. Ook onderwijsinstellingen Citaverde, Fontys en HAS zijn hierbij betrokken.

Vandaag worden de eerste plannen gepresenteerd. Voormalig Vitelia-topman Jan Janssen, die aangesteld is als projectmanager, is een van de sprekers in Melderslo. Gastspreker Meiny Prins gaat in op het thema ‘Techniek gaat de wereld redden’.

Horst aan de Maas is met circa 150.000 vierkante meter aan teeltoppervlakte voor champignons het grootste productiegebied in Nederland. Aan het begin van deze eeuw vertrokken verschillende onderwijs- en onderzoeksinstellingen, mede door de daling van het aantal champignonbedrijven door de prijsconcurrentie met Polen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)