Menu

Twitter feed Reindonk

Kick-off SOOOOL 10-14

27 juni 2018

Onder grote belangstelling vond de feestelijke Kick-off van SOOOOL 10-14 op vrijdag 22 juni plaats. Ruim een jaar lang hebben onderwijsontwikkelaars en communicatiespecialisten van het CITAVERDE College, Dendron College en Dynamiek scholengroep hard gewerkt aan de nieuwe programmalijn voor leerlingen van 10 tot 14 jaar.

Kersverse onderwijswethouder Thijs Kuijpers van gemeente Horst a/d Maas onderstreepte tijdens de bijeenkomst dit bijzondere moment. Samen met leerlingen en leerkrachten hing hij een wens in de wensboom voor SOOOOL 10-14.

Op 20 augustus start de pilot. 21 leerlingen gaan dan daadwerkelijk aan de slag gaan met Samen Ontdekkend, Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend Leren. Dat is waar SOOOOL voor staat. Deze leerlingen zitten nu nog op 10 verschillende basisscholen in de gemeente Horst a/d Maas. Vanaf het nieuwe schooljaar volgen zij onderwijs op de nieuwe locatie van SOOOOL 10-14 binnen het Dendron College.

SOOOOL 10-14 biedt leerlingen het beste van de 3 werelden van de samenwerkende onderwijsinstellingen. Op verschillende locaties en met veel praktijkvoorzieningen leren leerlingen bij SOOOOL 10-14 vooral door te doen. Samen met de kinderen en hun ouders gaan de leerkrachten van SOOOOL 10-14 op zoek naar welk vervolg in het voortgezet onderwijs straks het beste bij elke individuele leerling past.

Landelijk zijn er in het nieuwe schooljaar 11 initiatieven die onderwijs voor 10 tot 14-jarigen gaan aanbieden. SOOOOL 10-14 is er daar een van.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)