Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Kinderdorpspanel in Tienray

28 maart 2018

Hoe is het voor kinderen om te wonen in Tienray? Wat zijn hun wensen en ideeën voor het dorp? Deze vragen staan centraal in het kinderdorpspanel waaraan 52 basisschoolleerlingen uit Tienray van zes jaar en ouder vrijwillig meedoen. Op twee woensdagmiddagen, 28 maart en 11 april, gaan de kids aan de slag in creatieve workshops die worden begeleid door hun ouders en dorpsgenoten.

Onderzoekers van de HAN hebben na gesprekken met het dorpsoverleg een aantal workshops ontwikkeld om de kinderen uit te dagen om na te denken over hun dorp. Waar zijn ze trots op, wat zouden ze graag veranderd zien? Wat zijn hun ideeën voor de toekomst?

Uitvalsbasis voor de workshops is het Parochiehuis aan de Bernadettelaan in Tienray. Tijdens de middagen is er speciale aandacht voor de gemeenschapshuizen van het dorp. Wat vinden de kinderen van deze plekken? Er wordt momenteel onderzocht of de kerk in de nabije toekomst, naast haar huidige functie, kan worden ingericht als nieuwe gemeenschapsruimte. Ook de soos zou daar een plek in moeten krijgen. Wat vinden de kinderen leuk en minder leuk aan de huidige dorpsaccommodaties? De uitkomsten zullen worden meegenomen door de werkgroep die zich met de toekomst van de accommodaties bezighoudt.

Als finale van het kinderdorpspanel zullen de kinderen op woensdagmiddag 11 april van 16.15 tot 17.15 uur hun actie-ideeën voor Tienray laten zien aan de ‘grote mensen’. Alle mensen uit Tienray zijn welkom. Welke plannen krijgen bijval? Voor realiseerbare plannen kan een beroep worden gedaan op het leefbaarheidsbudget wat Tienray vanuit de gemeente Horst aan de Maas ontvangt.

Het kinderdorpspanel is een initiatief van Dorpsoverleg Tienray in samenwerking met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en de Mariaschool in Tienray. Het is voor het eerst dat kinderen in Tienray mee mogen beslissen over hun eigen leefomgeving.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)