Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Kinderen over armoede

11 mei 2019

De werkgroep Netwerkbijeenkomst Armoede organiseert op 20 mei een netwerkbijeenkomst over armoede. Tijdens deze bijeenkomst staan ideeën over armoede van kinderen uit onze gemeente centraal. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 19.30 uur in MFC De Zwingel in Melderslo. 


In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. Ook in onze gemeente zijn er kinderen in armoede. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Twister in Horst, De Horizon in Sevenum en De Kameleon in Grubbenvorst leverden met hulp van bureau ConsultingKids een grote hoeveelheid verfrissende ideeën rondom armoedebestrijding. Deze ideeën kunnen ons helpen in bestaande initiatieven van armoede-bestrijding en ze leiden wellicht tot nieuwe initiatieven. 

De netwerkbijeenkomst is voor iedereen die zich betrokken voelt bij mensen in armoede in onze gemeente. Zowel voor mensen die actief zijn als vrijwilliger of professional, of als je dat wil worden. Komt u in uw (vrijwilligers-) werk mensen tegen in armoede die steun kunnen gebruiken? Dan is deze bijeenkomst interessant voor u. Naast informatie en inspiratie is er tijdens de bijeenkomst wederom voldoende ruimte voor interactie en het leggen van contacten.

De organisatie is in handen van de werkgroep Netwerkbijeenkomst Armoede bestaande uit 9 actieve burgers die als vrijwilliger of professional betrokken zijn bij armoede vanuit een zeer diverse achtergrond.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht op www.horstaandemaas.nl/bijeenkomstarmoede


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)