Menu

Twitter feed Reindonk

Kloostertuin ’t Laefhoes winnaar

30 november 2018

De prijzenactie voor buurtprojecten Onze Buurt kent dit jaar een bijzondere uitslag: de jury vond unaniem twee projecten met afstand de beste en wees ze samen aan als winnaars: Kloostertuin ’t Laefhoes in America en Buurzaam Koken Kids in Maastricht krijgen elk € 24.000 euro om hun plannen uit te voeren. 


De vier overige buurtprojecten in de finale krijgen € 3000 euro. De uitlag van Onze Buurt 2018 is 30 november bekend gemaakt tijdens het Festival Wij Zijn Limburg in Heerlen

De vrijwilligers van ’t Laefhoes kunnen hun prijzengeld steken in de aanleg van een openbare moestuin met terras. Dat komt naast ’t Laefhoes, een gezondheids- en ontmoetingshuis dat door de burgers van America zelf is opgericht. De jury van Onze Buurt vindt dat het dorp een voorbeeld is van burgerparticipatie.

De finalisten dit jaar waren: Kloostertuin ’t Laefhoes in America, Buurzaam Koken Kids in Maastricht, Kom op de soep en beweeg in Afferden, Spelend Kind in Kerkrade, Coffee & Work in Maastricht en Droom- en Doeplein in Heerlen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)