Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Knops bezoekt Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

17 november 2017

Staatssecretaris Raymond Knops brengt van maandag 27 november tot en met zondag 3 december een bezoek aan de drie bovenwindse eilanden. Hij zal nader kennis maken met de bestuurders van de eilanden en spreken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en NGO’s over de wederopbouw die nodig is als gevolg van orkaan Irma.

Het bezoek van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uit Hegelsom valt uiteen in twee delen. Knops heeft van 27 tot en met 30 november eerst een eigen programma. Aansluitend vergezelt hij koning Willem-Alexander en koningin Máxima die van 30 november tot en met 2 december een bezoek afleggen aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

De staatssecretaris kijkt uit naar zijn eerste bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk sinds zijn benoeming: “Ik wil met eigen ogen kunnen zien hoe de situatie nu is voor de bevolking van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Na de zware orkanen die de eilanden hebben getroffen is er direct gestart met het leveren van noodhulp. Daarnaast heeft het kabinet voor de noodzakelijke wederopbouw onlangs 550 miljoen euro vrijgemaakt voor Sint Maarten en 67 miljoen euro voor Saba en Sint Eustatius. Daar moeten we nu snel mee aan de slag.”

Tijdens zijn eigen programma bezoekt Knops ook diverse organisaties en instellingen op de eilanden. Het programma van de staatssecretaris begint maandag 27 november op Sint Maarten. Hij bezoekt Saba vanaf de middag van 28 november. Ten slotte brengt hij een bezoek aan Sint Eustatius waar hij in de middag van 29 november aankomt. Vanaf donderdag 30 november vergezelt hij dus het koninklijk paar.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)