Menu

Twitter feed Reindonk

  • ‘Gouden Venus van Milo’ voor Imke Emons uit Horst bit.ly/2zp9BJN

Komst treinstation Grubbenvorst ligt nu bij Rijk

6 oktober 2017

Het provinciebestuur gaat via de Tweede Kamer alsnog proberen geld te krijgen voor de realisatie van station Greenport in Grubbenvorst. De meeste partijen vinden ook dat het station er moet komen, maar niet alleen met geld van de provincie.

Middels een brandbrief gaat de provincie nu proberen de benodigde 6,4 miljoen euro los te peuteren in Den Haag. Het station is geschrapt uit de plannen voor de Maaslijn omdat er binnen het budget te weinig geld voor is.

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer de begroting voor de infrastructuur. In de statenvergadering op 10 november moet een definitief besluit worden genomen.

Actiegroep Station Grubbenvorst Greenport Venlo NU heeft vrijdagmorgen een petitie met 1.400 handtekeningen aangeboden aan het provinciebestuur. De groep sprak ook in bij de vergadering in het gouvernement over het belang van het station Greenport in Grubbenvorst. Een hele bus met Grubbevorstenaren was meegereisd naar Maastricht om het verweer kracht bij te zetten.

Ook wethouder Paul Driessen namens de gemeente Venlo, Venray en Horst aan de Maas en Bas Holla namens ondernemend Venlo spraken in bij de statenvergadering.


foto's: Station Grubbenvorst Greenport Venlo NU


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)