Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Krediet voor nieuw sportpark en school

20 december 2017

De gemeenteraad stelt 155.000 euro beschikbaar voor verdere planvorming en opstarten van bestemmingsplanprocedure voor een nieuw gezamenlijk sportpark voor AVV America, RKSV Meterik en TC America. De nieuwbouw van basisscholen De Klimboom in Swolgen en de Mariaschool in Tienray kan ook rekenen op het gevraagde krediet.

Uit een haalbaarheidsonderzoek blijkt dat de Schiksedijk/Eickhorsterweg tussen Meterik en America de meest geschikte locatie is voor een gezamenlijk sportpark voor de voetbalclubs van America en Meterik en de tennisclub van America. De gemeenteraad stelt nu 155.000 euro beschikbaar om de locatie verder te onderzoeken.

De bouw van een nieuw schoolgebouw voor de leerlingen van De Klimboom in Swolgen en de Mariaschool in Tienray kan volgend jaar van start. De huidige schoolgebouwen zijn functioneel en technisch verouderd en voldoen niet meer. Demografische ontwikkelingen in beide dorpen leiden ertoe dat samenvoegen van de twee scholen meer perspectief biedt voor de toekomst. In de afgelopen periode zijn de plannen in samenspraak met alle partijen, waaronder de besturen van Scholengroep Dynamiek, het MFA Kerkebos en de gemeente uitgewerkt en dat heeft geleid tot het voorstel om een nieuwe school te bouwen op het sportcomplex Kerkebos .

De geraamde investering voor de nieuwbouw van de basisschool, inclusief duurzaamheids- en verkeersmaatregelen bedraagt 2,85 miljoen euro. Zo’n 2,56 miljoen komt daarbij voor rekening van de gemeente.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)