Menu

Twitter feed Reindonk

Kronenberg


Filteren op datum:
        

Lars Kersten springt eruit!

Gepubliceerd op: 18-11-2018 11:00

In de ranking proef die vrijdagvond verreden werd in De Peelbergen nam Lars Kersten met Dobbey dankbaar bezit van de derde plaats. “In de laatste lijn had ik misschien een galopsprong minder kunnen rijden, maar ik wilde niet overdrijven”, vertelt de Limburger uit Egchel. Kersten moest springkanon Louise Saywell en Guido Franchi uit Italië voor zich dulden

Als derde starter trok Lars Kersten met Dobbey zijn eigen plan. “Dat ging bijna helemaal zoals ik wilde”, zegt de nummer drie kritisch over zijn eigen optreden. “De eerste lijn op zes galopsprongen ging goed, maar de draai naar de dubbel was een uitdaging. Je zag dat meer combinaties daar moeite mee hadden. Ik wilde niet te schuin aanrijden, waardoor ik Dobbey op de oxer wel iets been bij moest geven. Al met al liep ze weer super”

Foto: Lars Kersten met Dobbey
Lees verder

Start aanleg “Hoêswei beej Crouwels"

Gepubliceerd op: 17-11-2018 11:00

Een plek die zoveel mogelijk mensen stimuleert om ook een bijdrage te leveren aan een vitaal landschap en een gezonde leefwereld voor mens en dier. Dat is het idee achter de dorpsgaard, ‘Hoêswei beej Crouwels’. De hoêswei is van oudsher een hoogstamboomgaard geweest en wordt nu in ere hersteld. 

Op zaterdag 24 november worden er van 9 tot 12 uur fruitbomen en hagen geplant door vrijwilligers en kinderen. Plaats van handeling: het cultuurhistorische erf van de familie Draak aan de Simonstraat 29 in Kronenberg.

Dit project is een initiatief van de familie Draak, Stg. Landschap Horst aan de Maas en de gemeente. We zijn erg blij met de medewerking van IKL, Stg. Groengroep Sevenum, de dorpsraad en inwoners van Kronenberg. Mede door een goede samenwerking kunnen we dit project realiseren.

De leefomgeving van insecten en (solitaire) bijen staat voortdurend onder druk. We kunnen met z’n allen die leefomgeving verbeteren door bloeiende kruiden, struiken en bomen in eigen tuin of erf te planten. In de toekomst kan jong en oud in de hoêswei aan de slag met als motto: “Samen leren in de hoêswei beej Crouwels’’. Het uiteindelijke doel is dat steeds meer mensen hun eigen erf/landschap of tuin ook insectenvriendelijk gaan inrichten en onderhouden.
Lees verder

Audities bij Toverland

Gepubliceerd op: 13-11-2018 13:00

Attractiepark Toverland presenteert deze kerstvakantie een nieuwe goochelshow. In deze show transformeert een jonge goochelaar naar zijn oudere zelf en ontdekt hij zijn ware magie. Toverland is op zoek naar jongens die in de huid van de jonge goochelaar willen kruipen. Peter Eggink, winnaar van de Oscar van de Magie, vertolkt de volwassen versie. Kinderen kunnen vanaf nu auditeren via de website van Toverland.
Lees verder

Toverland in de prijzen

Gepubliceerd op: 26-09-2018 11:00

Attractiepark Toverland sleepte tijdens de vakbeurs Euro Attractions Show maar liefst drie European Star Awards in de wacht.
Lees verder

Extra Midzomeravonden in Toverland

Gepubliceerd op: 01-08-2018 09:00

Toverland presenteert deze zomervakantie drie extra Midzomeravonden op zaterdag. Tijdens dit zomerse evenement is het attractiepark gehuld in een kleurrijke festivalsfeer en kunnen bezoekers vanaf 17.00 uur genieten van extra entertainment in de zes themagebieden.
Lees verder

Meer Kronenberg

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)