Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Kunstwerk overgedragen

De Paddestoelerij neemt het kunstwerk ‘Champignons’ over van de gemeente Horst aan de Maas. Het kunstwerk staat nu nog aan de Venrayseweg bij sportschool Anco. Binnenkort staan de drie champignons bij het streekrestaurant aan de Venloseweg.

.

In het voorjaar van 2016 kwam het kunstwerk onder de aandacht vanwege een artikel in de serie Vergane Glorie van Dagblad de Limburger. De Paddestoelerij nam hierop contact op met de gemeente. Die zag het namelijk wel zitten om zich te ontfermen over het kunstwerk. 

De gemeente Horst aan de Maas was gecharmeerd van dit voorstel. Wethouder Ger van Rensch (kunst en cultuur): “De Paddestoelerij is een toonaangevend bedrijf in de regio als het gaat om werken met streekproducten. Het kunstwerk komt op de nieuwe locatie dus eigenlijk beter tot zijn recht dan op de huidige.” 
 
De gemeente Horst aan de Maas betaalt de kosten van de verplaatsing. Daarna wordt de Paddestoelerij eigenaar van het kunstwerk. Die draagt dan ook zorg voor schoonmaak en onderhoud. 

Kunstenares Paula Schaper maakte het werk ‘Champignons’ in 1988 op verzoek vanwege de bloeiende champignonindustrie in Horst en omgeving. Het uit drie verschillende champignons samengestelde werk van 3,5 meter hoog werd destijds geplaatst aan de Jacob Merlostraat naast het toenmalige gemeentehuis. Toen dat werd uitgebreid, verhuisde het kunstwerk naar de huidige locatie aan de Venrayseweg.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)