Menu

Twitter feed Reindonk

Landschap Horst a/d Maas en Groengroep genomineerd voor Inspiratieprijs

6 oktober 2017

Landschap Horst a/d Maas en Groengroep Sevenum zijn de genomineerden uit de gemeente voor de Inspiratieprijs 2017, uitgegeven door het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Dit is een onderscheiding voor een persoon of organisatie met bijzondere projecten op het gebied van natuurbehoud in de provincie.

Beiden organisaties maken kans op een geldbedrag als ze bij de eerste drie komen.

Uit veertig projecten is een shortlist van twaalf genomineerden geselecteerd. De voorzitter van het Cultuurfonds Limburg, gouverneur Theo Bovens, reikt op 2 november de prijzen uit in het Gouvernement in Maastricht. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro, de tweede prijs levert 3.000 euro op en de derde prijs 2.000.

De andere tien genomineerden zijn: Groengroep ODA-park Venray, Werkgroep Behoud de Peel, IVN afd. Maas en Niers, voorvechter van Limburgse natuur: Ton Lenders, Vereniging tot Natuurbehoud Cadier en Keer, Vlinderwerkgroep Nederweert, Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Stichting Sjweikeser Rèngelaot, IVN afd. Maastricht en Parkcommissie Kasteelpark Elsloo. Alle genomineerden krijgen als blijvende herinnering een eikenboom aangeboden.

De genomineerde natuurprojecten zijn verdeeld over heel Limburg en werken met deskundige en inspirerende kartrekkers. Volgens het cultuurfonds vormen ze zonder uitzondering een inspiratiebron voor landschapsbeheer en natuurbehoud, óók buiten de eigen streek: “Vaak worden op semiprofessionele manier en met gedegen kennis grote groepen mensen uit de samenleving betrokken, waaronder bijvoorbeeld ook agrariërs. De projecten zijn elk op hun eigen wijze promotors van de natuur en verbinders op gebied van natuurbeheer. Groots werk voor soms kleine kerngroepen”.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)