Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Leerlingen CITAVERDE maken kennis met Duitse veehouderij

27 maart 2018

Leerlingen van leerjaar 2 van de opleiding niveau 3 en 4 veehouderij bezochten in de week van 19 t/m 23 maart verschillende bedrijven in Duitsland. Het doel van de studiereis was om de studenten kennis te laten maken met de veehouderij in een ander land waar een bedrijf volgens andere wetten, regels en omstandigheden gerund moet worden.

De excursie begon bij de CLAAS-fabriek in Harsewinkel (D), waar maaidorsers en hakselaars worden geproduceerd. Dit bedrijf behoort tot één van de grootste en modernste fabrieken van de wereld met zijn hypermoderne productiefaciliteiten.


De leerlingen bezochten verschillende primaire productiebedrijven waaronder melkveebedrijven met 600, 1.500 en 3.000 melkkoeien. Mooi om te zien hoe elke ondernemer een andere geschiedenis, strategie en koemanagement heeft om mooie resultaten te behalen.

Na een avondje ontspanning in Berlijn stonden een melkgeitenbedrijf met 2.000 geiten en een varkensbedrijf met 1.600 zeugen op de agenda. De rondleiding op het varkensbedrijf werd gegeven door een oud-leerling veehouderij en zijn vader. Veel van de bezochte bedrijven zijn oud-staatsbedrijven die na de val van de muur zijn gekocht door Nederlanders. De bedrijven zijn vervolgens geoptimaliseerd en verbouwd naar de bedrijven van nu.

De laatste excursiedag stond in het teken van de verwerking van agrarische producten. Eerst werd de pluimveeslachterij bezocht waarna vervolgens werd afgesloten bij de bierbrouwerij van Warsteiner.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)