Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Leerlingen onthullen bord bij de Lollebeek

6 maart 2015

Op vrijdag 6 maart vond de officiële oplevering plaats van de werkzaamheden aan de Lollebeek deel A73 Oost. Bij de wandelbrug over de beek, in de buurt van de nieuwe parkeerplek aan de Nieuwenbergweg staat nu een bord, gemaakt door leerlingen van groep 7/8 van Basisschool De Stek uit Castenray.

In aanwezigheid van de leerlingen, ouders, dorpsraad en andere belangstellenden vond de onthulling plaats. Na afloop bezochten de aanwezigen een expositie over de Lollebeek in Gemeenschapshuis De Wis, Matthiasstraat 2 in Castenray, samengesteld door Stichting Heemkundig Genootschap van Castenray.


De onthulling werd uitgevoerd door de leerlingen zelf in aanwezigheid van de stuurgroepleden van de Maasgaard. In de Maasgaardstuurgroep zitten gedeputeerde Patrick van der Broeck van de Provincie Limburg (hij werd vervangen door Ger Koopmans), wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray, wethouder Paul Driessen van de gemeente Horst aan de Maas (hij werd vervangen door wethouder Bob Vostermans) en portefeuillehouder beekherstel Sjraar Roelofs van Waterschap Peel en Maasvallei. De Lollebeek is één van de 13 projecten die door de Maasgaard uitgevoerd worden in het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray. In de Maasgaard zijn de krachten gebundeld om de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren en de recreatiefunctie te versterken.

Werkzaamheden
De natuur in de omgeving van de Lollebeek is hersteld en de verdroging is aangepakt over een lengte van 2,7 kilometer. Er zijn recreatieve routes aangelegd door het beekdal, stuwen verwijderd en de beek slingert weer. Door de krachtenbundeling in de Maasgaard is het mogelijk om de natuur langs de Lollebeek te laten beleven door de omwonenden en door recreanten. Met de agrariërs zijn afspraken gemaakt over het ruilen van percelen, ophogen van percelen en/of toepassing van peilgestuurde drainage.

Planning en financiering
De Lollebeek en Groote Molenbeek aan de oostkant van de A73 vormen samen één project in opdracht van de stuurgroep Maasgaard en worden gefaseerd ontwikkeld. In 2016 staat de herinrichting gepland van de Groote Molenbeek, van de Tienrayseweg tot aan de spoorlijn Nijmegen-Venlo. De totale projectkosten voor beide beken samen zijn geraamd op bruto 4,7 miljoen euro. Beide beken worden gefinancierd in het kader van Maasgaard. De EU draagt  9 ton bij aan dit project.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)