Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Limburgse filmprijs voor Horster filmers

16 april 2018

Arie Stas en Theei Custers uit Horst hebben afgelopen weekend op de Limburgse Filmdagen in Filmhuis De Domijnen in Sittard een prijs gewonnen met de documentaire ‘De hemel op aarde’.

Tijdens hét amateurfilmfestival van Limburg, georganiseerd door de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs), werden 37 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers vertoond. De beste films werden bekroond met een filmprijs. Tevens ontvingen zeven filmmakers een nominatie voor het landelijke amateurfilmfestival.

In de categorie ‘non-fictie’ was de tweede prijs voor ‘De hemel op aarde – het verhaal van een Limburgse kerk’ van Arie Stas en Theei Custers. Deze film vertelt het verhaal van de Sint-Lambertuskerk van Horst.

De Limburgse Filmprijs, de prijs voor de beste film van het festival, ging dit jaar naar Urbain Appeltans voor zijn speelfilm Dagboek.

Alle prijswinnaars van de Limburgse Filmdagen en andere amateurfilmactiviteiten zijn te vinden op www.cinelova.nl.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)